
3.57
Liczba głosów oddanych w tym tygodniu:
42
BERNAT Małgorzata
Radna Rady Miejskiej w Blachowni
Pielęgniarka odcinkowa w DPS w Blachowni.
27 odpowiedzi na “BERNAT Małgorzata”
Dodaj komentarz
Redakcja oraz właściciel serwisu GminaBlachownia.pl nie ponosi żadnej odpowiedzialności za wypowiedzi i komentarze publikowane przez użytkowników oraz zastrzega sobie możliwość usunięcia lub edycji komentarzy zawierających treści znieważające lub powszechnie uważane za obelżywe. W momencie dodawania komentarza zapamiętywane zostają adres email oraz adres IP komentującego użytkownika (informacje te nie będa publikowane i wyświetlane).
Fajna dziewczyna i kolezanka
Super babka :)
Totalna porażka ,całkowity brak wiedzy i kompetencji , ale za to mistrzyni “pierdół” o sąsiadach i nie tylko . Obgadywanie to jest jej specjalność w tym jest najlepsza , tu się uśmiecha milutko , a jak tylko sie odwrócisz to jesteś taki a taki . Potrafi wymyślać przeróżne historie oczywiście nieprawdziwe ……..a co niedziela klęczy w kościele i się modli !!!Prawdziwa K A T O L I C Z K A !!!!!
Uważam, że ten ranking nie jest obiektywny. Radna Pani Małgorzata Bernat jest osobą kompetentną,leży jej na sercu dobro lokalnego społeczentwa.!
Kompetenta Ale w pierdołach I lubi zamieszanie
A radnych
Że tak powiem „XD”
Oprócz pierdół nie zajmuje się niczym.
Kompetenta Ale w pierdołach I w robieniu zamieszania
STARA KLIPA I PLOTKARA NIECH SPADA NA ŁAWKE PRZED KOŚCIÓŁ A NIE DO RADY!!!! WON!! ŁAKOMCZUCH NA DIETĘ RADNEGO!!!
Dzidek rzekomo S jesteś normalnym chamem żeby nazwać kogoś starą klipą Podłość tej strony jest okropna życzę aby te człowiek został radnym a wtedy będę wypisywała bzdury na jego temat łącznie z rodziną by wpięty mu weszły. Dla mnie ten człowiek jest podły
bezradna, niekompetentna, bezradna, na pasku marka, kłótliwa, ciekawe jak daje zastrzyki jeśli może…………………………………
Ma problemy z logicznym myśleniem, na okrągło judzi i obraża ludzi,
Kiedys pracowałam w dps na własne oczy widziałam jak wynosiła chleb z dps i dlatego tak dobrze wygląda
To jest Papuga Mareczka, inteligencja i wiedza na poziomie Żuław, uwielbia judzić i knuć…
Podziwiam za gust i wyczucie stylu. Pozdrowiam
Dokładnie plotkara i nic więcej
Wredne babsko.
z niecierpliwością czekam az trafi kosa na kamień
Zawsze ma w szafce w kuchni smakołyki (ostatnia szafka przy oknie).
IQ na poziomie marchewki ale jęzor lata dookoła głowy.
Dziękuję pani radnej za wspieranie osób transgender, bez tego ciężko byłoby żyć w tym mieście.
super radna
Pije dużo wódki. Pijana szaleje. Obraża współpracowników. To już ukryta alkoholiczka.
To prawda. Widziałem ją w nocy jak piła na parapecie okna.
Dzięki takim ludziom ta mieścina jeszcze jakoś funkcjonuje. Proponowałbym tylko inwestycję w publiczną siłownię z dużą ilością żelastwa do przerzucania. Z fartem.
Szczepanie. Dawaj mi te klucze ze samochodu.
SKŁADNIKI
4 PORCJE
500 g mięsa wieprzowego (np. karkówki)
200 g kiełbasy
1 cebula
2 łyżki oleju roślinnego
3 szklanki bulionu lub wody
30 g suszonych borowików
2 łyżki powideł śliwkowych lub kilka suszonych śliwek
1 jabłko (np. reneta lub antonówka) – opcjonalnie
1 kg kiszonej kapusty
1 łyżka koncentratu pomidorowego
1 łyżka mąki
1 łyżka masła
PRZYPRAWY
1 listek laurowy, 2 ziela angielskie, 1 łyżeczka kminku, 1 łyżka majeranku
PRZYGOTOWANIE
Mięso pokroić w kostkę. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na oleju w dużym garnku. Dodać mięso i dokładnie je obsmażyć.
Wlać 2 szklanki gorącego bulionu lub wody z solą i pieprzem, zagotować. Następnie dodać połamane suszone grzyby, przykryć, zmniejszyć ogień i gotować przez ok. 45 minut.
Dodać listek laurowy, ziela angielskie, kminek, majeranek, powidła śliwkowe lub posiekane śliwki, obrane i pokrojone w kosteczkę obrane jabłko i wymieszać.
Dodać odciśniętą kiszoną kapustę oraz wlać szklankę wody, wymieszać. Przykryć i gotować przez ok. 15 minut.
Kiełbasę obrać ze skóry, pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. Dodać do kapusty i gotować przez ok. 30 minut. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.
Mąkę podsmażyć na suchej patelni, gdy zacznie brązowieć dodać łyżkę masła i mieszać aż masło się rozpuści.
Trzymając patelnię na ogniu dodać stopniowo kilka łyżek kapusty cały czas mieszając. Przełożyć zawartość patelni z powrotem do garnka, wymieszać i zagotować.